Henric Axéll

onsdag, februari 15, 2006

Centerpartiet är ett fantastiskt föränderligt parti. Inför valet 1998 körde de stenhårt på att det pågick en åldersdiskrimingering av ungdomar. Så här 8 år senare lanserar de ett smart förslag: avskaffa all trygghet för ungdomar på arbetsmarknaden.
Bra! Där har vi lösningen på problemet! Kasta ut alla ungdomar i total otrygghet så kan de konkurrera på samma villkor som alla andra på den fria arbetsmarknaden. Idag är ju arbetsmarknaden alldeles för trygg för ungdomar. De kan ju faktiskt, i alla fall i teorin, få en tillsvidareanställning, eller i alla fall en förlängning, efter en provanställning. Inte för att särskilt många arbetsgivare följer denna rekommendation, men ändå. Det kan ju hända att någon ung människa fastnar i en fast anställning. Och så kan vi ju inte ha det! Nej mer otrygghet är lösningen. För om en person som är yngre än 30 år väl lyckas få ett jobb kan vi ju inte riskera att de fastnari nån form av karriär.
Moderaterna blir sossar och centern blir moderater. Ingen kan anklaga dem för att fastna i gamla hederliga värderingar. En intressant valrörelse väntar, kanske...