Henric Axéll

söndag, oktober 08, 2006


"Sälj ut, sälj ut! Den nya dagen gryr. Ohyggligt är vårt högeräventyr!"

Ett gäng av de nya borgarministrarna sitter i nyhetsmorgon i TV 4. Mysfaktorn är hög och de utfrågas av skjutjärnsjournalisten Tilde de Paula. TV 4 gö inget för att dölja sin entusiasm inför högerns valseger.

Vid bordet sitter Mats Odell, den nya kommun- och finansmarknadsministern, och förklarar att han ska sälja ut offentlig egendom. Det kommer att bli hans uppgift de kommande tre åren. Han förklarar att han som komunminister kommer att underlätta för kommunerna att privatisera äldreomsorgen, och att han som finansmarknadsminister kommer att sälja ut statliga bolag. Han nämner bland annat Telia och Vin & Sprit. Han kommer inte att göra det för att man behöver pengarna. Odell förklarar att man inte kommer att använa pengarna till den löpande verksamheten. Det är av ideologiska skäl man säljer våra gemensamma tillgångar till privatkapitalet. Därmed förlorar vi den sista möjligheten till att demokratiskt kontrollera stora och viktiga veksamheter.

Det kommer att bli tufft för oss att återställa allt skit som borgarna ställt till med om fyra år. Men det ska vi klara!