Henric Axéll: Nytt år, ny skit

måndag, januari 07, 2008

Nytt år, ny skit


Nu har det ju varit jul och en massa tjafs, så det har inte blivit mycket bloggande. Just nu håller jag dessutom på och sliter med mitt examensarbete som ska vara klart på måndag.

Men nu är det ett nytt år, och jag tvivlar på att det kommer att finnas färre saker att spy galla över än förra året. Nytt just nu är till exempel de nya högskolereglerna som ska träda i kraft från 1 juli. Då ska man inte längre få räkna arbetslivserfarenhet som en merit när man söker en utbildning på högskola eller universitet. Det är ju lysande! Då slipper vi människor som är äldre än 25, vi slipper arbetarklassen och vi får njuta av högskolor fulla av 19-åringar med akademikerföräldrar som vet precis hur världen fungerar. Vi kan vara säkra på att våra barns lärare, våra läkare, psykologer och socialsekreterare inte har varit ute i verkligheten en enda dag innan de grävde ner sig i kurslitteraturen. Gud så skönt! För hur skulle det se ut om våra akademiker hade en massa livserfarenhet som kunde sätta griller i huvudet på dem!

Gott nytt borgerligt år på er alla lyckliga över- och övre medelklassmedborgare! För oss andra blir det nog inte så gott, tyvärr.